Hyvä yritysvalmennus on tylsää

Yritysvalmennus, business coaching tai executive coaching. Mitä nimeä halutaankaan käyttää, valmennuksen kaava yksinkertaisimmillaan on kaikissa sama. Valmennus = Kartoitus + Tavoite + Toimintasuunnitelma. Kuulostaa melko yksinkertaiselta ja tylsältä, eikö totta.

Valmennuksen alussa käydään läpi mitä valmennus on ja mitä se ei ole. Sovitaan valmennuksen pelisäännöistä ja solmitaan valmennussopimus. Joskus sopimuksessa on mukana yrityksestä myös valmennettavan esimies, jolle sovitaan raportoitavan yrityksen ja valmennettavan tavoitteisiin liittyvistä asioista. Joskus sovitaan, että valmennus on kaikilta osin vain valmennettavan ja valmentajan välinen prosessi ja esimies seuraa kehitystä osana päivittäistä esimiestyötään. Sopimusasioiden ja tarvittavien alkukartoitusten jälkeen aloitetaan varsinainen valmennus.

Valmennus on tavoitteellinen työskentelymuoto ja vaatii valmennettavalta avoimuutta, muutoshalua ja heittäytymiskykyä. Valmennus ”pakottaa” vastuunottoon ja toimeenpanoon. Valmennus vaatii sekä valmennettavalta että valmentajalta keskittymistä ja sitoutumista. Prosessi on raakaa työtä, josta tulee usein kotiläksyjä. Väitän että hyvän yritysvalmennuksen kuuluukin olla tylsää ja prosessiin kannattaa luottaa. Tylsyyttä voi lieventää löytämällä itselle sopivan valmentajan.

Oma coach

Neuvoni onkin panostaa hieman hyvän ja itselle sopivan valmentajan löytämiseen. Jos sinulla on hyvä valmentaja, tapaamisten jälkeen olosi on yleensä innostunut, inspiroitunut ja energinen. Sinulla on suunnitelma ja ajatuksesi tuntuvat selkeiltä. Ajattelet, ettet yksin pohtimalla olisi päässyt valmennuksessa työstettyyn lopputulokseen vaikkapa toimintasuunnitelman osalta.

Valmennustapaamisten ei kuulu tuntua koko ajan edellä kuvatulta. Valmentajan tehtävä on kyseenalaistaa, kysyä hankalia kysymyksiä ja teettää vaikeita tehtäviä. Jos sinusta ei valmennuksessa koskaan tunnu epämukavalta, valmennus ei välttämättä ole kovin laadukasta.

Laadukkaan valmentajan merkki on myös ICF:n (International Coach Federation) eettisten ohjeiden noudattaminen. Lue eettiset ohjeet ICF Finlandin sivuilta tästä linkistä. Hyvä valmentaja ei neuvo, eikä ole sinun alasi ammattilainen vaan coachingin ammattilainen.

Mistä löytää hyvä valmentaja?

Hyvän valmentajan löytää etsimällä, kysymällä suosituksia ja kokeilemalla. Usein ammattivalmentajilla on sopimuksissaan ehto, jonka mukaan ensimmäisen valmennuskerran jälkeen voi perua valmennussopimuksen ilman kustannuksia, jos huomaa ettei ole valmis valmennettavaksi, ei ollut ymmärtänyt mitä valmennuksessa valmennettavalta vaaditaan tai kokee ettei valmentajan kanssa löydy yhteistä kieltä. Mitä tuo viimeksi mainittu tarkoittaa? Yhteisen kielen löytymistä voi kutsua myös synkkaamiseksi ja luottamuksen löytymiseksi.

Oman coachin hankkiminen on järkevä investointi, kun haluat kehittyä urallasi ja saavuttaa tavoitteesi. Aloita siitä, että mietit ja kirjaat paperille mitä menestys sinulle tarkoittaa tänään, tänä vuonna 2016, viiden vuoden kuluttua ja kymmenen vuoden kuluttua. Se on hyvää alitajunnan herättelyä tulevia valmennustapaamisia varten. Sitten vaan kontaktoimaan valmentajia!