Hanki 4. sukupolven Johtaja ns 1.0 robotti!

robot-355340_1920

Ominaisuudet

Materiaali – Biohajoava 75%, kierrätettävät materiaalit 20%, ongelmajäte 5%
Toiminta – Yksin (autonomia) tai laumassa (sovitettu autonomia)
Sääolosuhteet – Kaikki sääolosuhteet, -65 – +190, vedenkestävä (toimii myös saunassa)

Suorituskyky

Ihmiseen verrattuna monituhatkertainen kyky tehdä päätöksiä ja markkina-analyysejä. Tekee jatkuvaa analyysiä ja vertailua markkinoilla oleviin kilpailijoihin ja toimialoihin. Louhii tietoa i-analysis 5.0 ohjelmistolla verkosta. Vertaa tietoja yrityksestä syötettyyn historiadataan esimerkiksi asiakastyytyväisyydestä, henkilöstökyselyistä, taloudellisesta informaatiosta, prosessien läpimenoajoista ja varastojen kiertonopeuksista. Laskee vaihtoehtoisia toimintamalleja ja todennäköisyyksiä, joiden perusteella tekee päätöksiä. Hoitaa talous- ja HR johtamisen ja käytännön toimet robotissa vakiovarusteena olevien ohjelmistojen avulla. Työstää tilinpäätöksen analyyseineen keskimäärin kahdessa viikossa. Pystyy huijaamaan olevansa ihminen esimerkiksi chat keskusteluissa asiakkaiden kanssa. Vastaa kyselyihin ja tarjouspyyntöihin keskimäärin kolmen sekunnin viiveellä.

Sisäinen fissio

Tuottaa sähkökatkon sattuessa energiaa itsensä lisäksi pienen tuotantolaitoksen tarpeisiin.

Nopeus ja liikkuvuus

Sulautuu ympäristöön. Nopeus 100-160 km/h maastosta riippuen. Kiihtyvyys 0-150 km/h 4 sekunnissa. Hyppykorkeus 9 metriä. Pystyy myös kloonaamaan itsensä ja toimimaan useammassa yrityksen toimipisteessä samaan aikaan.

Ohjaus

Yrityksen historiatietojen ja markkinatietojen ajaminen tiedostoihin kestää yrityksen datan määrästä riippuen 15 tuntia – 5 viikkoa. Sisältää vakiona kehittyneimmät CRM, ERP, HR ja palkkahallinto sekä taloushallinnon ja kirjanpidon ohjelmistot. Voidaan asentaa alakohtaisia ohjelmistoja, esimerkiksi CAD suunnitteluohjelmia ja tietokantoja, esimerkiksi patenttilainsäädäntöä ja niihin liittyviä oikeuden päätöksiä.
Ei voida ottaa valtaan kilpailijoiden toimesta.
Hallitus voi ohjata robottia puheohjauksella tai mobiiliaplikaation avulla. Kuukausittaisten hallitusten kokousten sijaan muodostaa tilannekuvaa jatkuvasti, jota voi seurata millä tahansa päätelaitteella.

Muut ominaisuudet

Paino – 64kg
Mitat – 1950 mm (k), 400 mm (l)
Muuta – Autonominen itsetuho. Saatavana 12 ulkonäkövaihtoehtoa.
Takuu – 10 milj. päätöstä ensimmäisen 24 kk aikana.

Investointi 1,2 milj.€.

Houkuttelevaa, mutta väitän että mahdotonta

Tämähän on tietysti täysin keksitty juttu, vaikka olisihan se kutkuttava ajatus että tuolla investoinnilla hoituisi koko hallinto. Jos tämä olisikin mahdollista, inhimillisyyden puuttuminen johtamisesta voisi sotkea hyvät suunnitelmat, eikä lopputulos olisi sitä mitä tavoiteltiin.

Koskaan ei voi tietää etukäteen, mitä kahden ihmisen kohtaamisessa tapahtuu. Ihmisten välinen kommunikointi on monimutkaista. Koneelta puuttuvat eleet ja ilmeet, empatia ja kyky lukea rivien väleistä. Johtajalta vaaditaan muun muassa näitä inhimillisiä ominaisuuksia. Väitän, että ihmisen ajattelun, kommunikoinnin ja toiminnan monimutkaista kaavaa on mahdotonta koodata. Sitä kaikkea, mikä tekee meistä ihmisiä. Millainen maailma olisi ilman persoonallisia ja erilaisissa kulttuureissa maustuneita työntekijöitä.

Panosta omaan kehittymiseesi johtajana

Pidetään kiinni oletuksesta, että ihmisiä tarvitaan johtajana tulevaisuudessakin. Johtajia, jotka osaavat käyttää omia vahvuuksiaan. Johtajia, jotka osaavat johtaa myös itseään. Se nimittäin heijastelee sitä, miten osaat johtaa muita. Johtajia, jotka tunnistavat omat heikkoutensa ja osaavat toimia niiden kanssa, jopa hyödyntää niitä. Johtamisosaamista ja siihen liittyviä omia toimintatapoja on mahdollista treenata paremmiksi. Tulevaisuuden johtaja, hanki valmentaja, mentori tai hanki ammatillista osaamista. Mikä tällä hetkellä palvelee parhaiten kehittymistavoitteitasi. Pääasia, että pidät huolta kehittymisestäsi johtajana. Panosta niihin asioihin ja osaamiseen, jotka erottavat sinutkin ylivertaisesti robotista. Hyvä johtajuus tuo tuloksia, huono johtajuus syö kannattavuuden.

Kirjoitusta on inspiroinut Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen julkaisu Disruptiiviset teknologiat puolustus- ja turvallisuuskontekstissa, Energeettiset ja CBRN-teknologiat (Mesilaakso & Haataja & Turpeinen 2015).

Vastaa