3 pointtia kehittymisestä valmennuksen avulla

koohns-koira

Kysymys, jonka kuulen yhä uudelleen – Miten siinä valmennuksessa kehitytään, jos kaikki on jo hyvin?

Miten se valmennus toimii, jos kaikki on tällä hetkellä jo ihan hyvin? Miten siinä valmennuksessa saadaan silloin parempia tuloksia? Olen kuullut kymmeniä kertoja tämän pohdinnan ääneen. Ymmärrän hyvin pohdinnan taustan. Eihän kukaan halua ostaa sikaa säkissä, en minäkään. Yritän hahmottaa tätä asiaa mielikuvan kautta. Seisot Bilbaossa Jeff Koonsin Puppyn vieressä ja ihailet värikästä kukkapenkkiä. Vertailet kukkien terälehtiä ja värejä. Kauempaa katsottuna hahmotat paremmin koiranpennun hahmon ja huomaat jotain asioita mitä et teoksen vieressä olisi huomannutkaan. Mitkä värit näyttävät nyt houkuttelevimmilta. Huomaat myös sen, miten teos suhteutuu ympäristöönsä.

Valmennuksen avulla opitaan hakemaan parempaa tietoisuutta omasta tilanteesta ja mikä tärkeintä, uusista ja vieläkin kiinnostavammista mahdollisuuksista. On siis mahdoton vastata esitettyyn kysymykseen eksaktisti ennen valmennusta. Jokaiselle selviää valmennuksessa, miltä se oma kukkapenkki näyttää kauempaa katsottuna ja mihin se johtaa.

Käytä hyväksesi aivojesi neuroplastisuutta

Muistan oppineeni koulussa, että uusia aivosoluja ei kasva ihmisen vartuttua aikuiseksi. Nyt tiedetään, että aivot ovat sittenkin kuin muovia. Uusia synapseja eli hermosolujen välisiä kytköksiä voi syntyä minkä ikäisenä tahansa. Aivoja voi kehittää myös tietoisesti harjoittelemalla. Millaista harjoitusta niille annat, on sinun päätettävissäsi.

Aivojen toiminnalla on keskeinen rooli valmennuksessa. Aina kun halutaan saada pysyviä muutoksia aikaiseksi, tarvitaan myös motivaatiota. Jokainen tietää, miten nopeasti motivaatio tipahtaa, kun ahaa elämyksestä on kulunut vähän aikaa. Loistavaa ideaa tuskin enää muistaa saati että olisi lähtenyt toteuttamaan sitä. Valmennuksessa otetaan koppi motivaatiohetkestä toteutukseen. Lähdetään polkemaan aivoihin uusia polkuja. Mitä muita etuja aivoille on valmennuksesta, selviää Executive Coach Payal Rajaratnamin kirjoituksesta The Brain´s Pivotal Role in Coaching.

Oppimiskyky ja ennakkoluulottomuus osaksi työntekijäbrändiäsi

Haluatko pöllyttää omia ajatuksiasi ja uskomuksiasi? Uskalias ja avoin asenne ovat edellytys kehittymiselle ja oppimiskyvylle. Oppimiskykyä ja ennakkoluulottomuutta haetaan nykyään kaikkialla työelämässä. Pidätkö itseäsi esimerkiksi hyvänä kuuntelijana. Jos pidät, onko se totta? Valmentajan tärkeä tehtävä on kyseenalaistaa totuttuja ajatusmallejasi ja uskomuksiasi itsestäsi.

Hyvä kuuntelutaito on yksi tärkeimmistä esimiehen ja alaisen taidoista. Kuuntelemalla osoitat arvostusta. Jos olet kiinnostunut kehittämään itseäsi, pääset tästä linkistä tutustumaan kuuntelun eri tasoihin. Voit testata miten ennakkoluulottomasti pystyt analysoimaan omia kuuntelutaitojasi ja miten halukas olet treenaamaan itseäsi vielä paremmalle tasolle.

Vastaa