Oma valmentaja toimistolla- In house coach

Kehitä työyhteisöä ratkaisukeskeisellä valmennuksella

Onko In house coach tehokkain ratkaisu yrityksellenne?

Miten paljon aikaa kuluu päämäärättömään pohtimiseen, murehtimiseen tai samojen asioiden vatvomiseen? Entä kun edessäsi on hankala asiakascase, liian isolta tuntuva tehtävä, vaikeuksia edetä tiimin kanssa, huono palaverikulttuuri, toimimaton toimintatapa ilman ratkaisua, vaikeus priorisoida tehtäviä tai jokin muu asia joka vie energiaa muttei etene. Miten usein tärkeää asiaa on siirretty johtoryhmän agendalla?

Kun haluat muuttaa yrityksen kulttuuria ja toimintatapoja ratkaisukeskeisiksi ja eteenpäin vieviksi, tee  Oma Valmentaja-sopimus. Oma Valmentaja on sovittuina aikoina yrityksessänne. Valmennusta on  helposti saatavilla juuri silloin kun asiat ovat tapetilla. In house coach on kaikkia varten, työntekijän asemasta riippumatta, sekä henkilökohtaisena valmentajana että tiimien ja johtoryhmän apuna.

Oma Valmentaja on kaikkien työntekijöiden käytössä kerran viikossa 6 tuntia.
Valmentaja voi olla toimistolla maanantaisin tai vaihtuvina päivinä (esim. ma, ti, ke, ma, ti, ke, jne.).

Näin coaching toimii työyhteisön kehittämisen menetelmänä

Oma Valmentaja eli In house coach tutustuu yrityksen tavoitteisiin ja strategiaan. Silloin puhutaan samaa kieltä valmennettavien kanssa ja ymmärretään mihin ollaan menossa. Ratkaisukeskeinen valmennus lisää toimeenpanokykyä ja edistää työhyvinvointia.

Yksiköstä vastaava Jouko on saanut uuden vastuualueen ja jokin tehtävä tuntuu vaikealta aloittaa. Jouko varaa valmentajan kanssa tunnin valmennusajan kolmelle viikolle. Valmennuksen aikana Jouko sanoittaa uudelleen tavoitteensa, osaa pilkkoa tekemisen toimintasuunnitelmaksi, oivaltaa mistä saa ideoita ja neuvoja ja on aikatauluttanut tekemisensä kalenteriin. 

Asiakaspalvelusta vastaavaa Maijua on jäänyt vaivaamaan erään asiakkaan käyttäytyminen ja tapa antaa palautetta. Maijua ärsyttää ja ahdistaa kohdata tätä henkilöä ja se on alkanut vaivata tällä viikolla. Maiju huomaa että coachille on tunnin aika juuri vapaana ja hän sopii esimiehensä kanssa että saa tuuraajan siksi aikaa. Valmennuksen jälkeen Maijulla on suunnitelma miten hän kohtaa asiakkaan jämäkästi omista rajoistaan huolehtien. 

Liisa on edennyt juuri uuteen tehtävään kollegoidensa joukosta yritysjärjestelyiden jälkeen. Uusi tehtävä tarkoittaa uusia päivärutiineja ja Liisa huomaakin että on vaikea päästä uuteen tekemiseen kiinni. Myös kollegat näyttävät olevan hämmentyneitä uudessa tilanteessa. Liisa varaa coachilta pari tuntia joka toinen viikko muutamalle kuukaudelle eteenpäin. Valmennuksessa käsitellään päivittäisiä haasteita, kirkastetaan tavoitetta ja tarkistetaan päiväohjelman sisältöjä tavoitteisiin nähden. Myös vuorovaikutusta tiimin kanssa pohditaan – mikä on Liisan tapa johtaa. Asiat kulkevat oikeaan suuntaan ja aikaa säästyy turhalta murehtimiselta.

Oma valmentaja – yksinkertaistettu laskelma kustannussäästöistä

Laskelmassa ei ole huomioitu tehottoman työajan vaikutuksia liikevaihtoon.

Lähtöoletus – Hankalan asian pyörittelyyn yksin ja parin kollegan kanssa menee helposti aikaa. Tunnin coachaus vie asiaa tehokkaasti eteenpäin.

Ensin pohditaan asiaa yksin pari tuntia.
Oma ajan käytön kustannus 2 tuntia x 50 euroa/tunti = 100 euroa.

Sitten pohditaan parin kollegan kanssa, yhtäkkiä on vierähtänyt pari tuntia.
Oman ja kollegoiden ajankäytön kustannus 2 tuntia x 3 henkilöä x 50 euroa / tunti = 300 euroa.

Yhteensä on kulunut tuottamattomaan työhön kustannuksina 400 euroa ja aikana jo kokonainen työpäivä.

Jo tunnin coachaus voi viedä asiaa eteenpäin huimasti. Silloin oman ajankäytön kustannus coachingiin on ollut esimerkin mukaan 50 euroa. Syntyy yhden asian osalta huikea 350 euron säästö ja vapautuu tuntikaupalla aikaa tuottavampaan työhön.

Jos kaksikin asiaa saadaan 6 tunnin päivän aikana nytkähtämään eteenpäin tehokkaammin, on Oma Valmentaja säästänyt itsensä takaisin takuuvarmasti. (Yhden päivän Oma Valmentajan kustannus Turussa 600 euroa – 2 x 350 euron säästö työajan käytössä)

Jo parin asian nytkähtäminen eteenpäin voi tuoda huikeasti tehoa viikon tekemiseen – coaching vaikuttaa

Tässä laskelmassa ei siis huomioitu tulonmenetyksiä. Paljon muutakin oletettiin. Siitä olen kuitenkin varma, että jokainen coaching tunti tuottaa jotain hyvää yritykselle. Pääsit varmasti kärryille siitä, mitä paikallaan polkeminen ratkaisemattomien asioiden kanssa voi maksaa.

Neljän viikon Oma Valmentajan kustannus yritykselle on Turussa 2400 euroa (4 x 6 tuntia, alv lisätään hintaan). Kysy tarjous muille paikkakunnille.

Lukeeko yrityksenne strategiassa ja arvoissa henkilöstö voimavaroina?
Anna sen näkyä ja ota yhteyttä jo tänään.

Jos et vielä rohkene ottaa yhteyttä ja coaching on käsitteenä vieras, lue tästä linkistä lisää mitä coaching on.