In house coach – Oma valmentaja toimistolla

Kehitä työyhteisöä – hanki in house coach

Jätätkö soittamatta IT tukeen, jos läppäri ei käynnisty?

Taidat soittaa heti, koska läppärin toimimattomuus vie työaikaa ja turhauttaa. Entä kun edessäsi on hankala asiakascase, liian isolta tuntuva tehtävä, vaikeuksia edetä tiimin kanssa, huono palaverikulttuuri, toimimaton toimintatapa ilman ratkaisua, vaikeus priorisoida tehtäviä tai jokin muu asia joka vie energiaa muttei etene. Miten paljon yrityksessäsi käytetään aikaa siihen, että murehditaan yksin tai työkaverin kanssa ja siirretään loputtomasti asiaa agendalla? Ratkaisukeskeinen ja eteenpäin vievä ratkaisu on hankkia in house coach joka on sovittuina aikoina paikalla ja helposti saavutettavissa. Työntekijän asemasta riippumatta, sekä henkilökohtaisena valmentajana että tiimien ja johtoryhmän apuna.

In house coach on kaikkien työntekijöiden käytössä kerran viikossa 6 tuntia.
Valmentaja voi olla toimistolla maanantaisin tai vaihtuvina päivinä (esim. ma, ti, ke, ma, ti, ke, jne.).

Näin coaching toimii työyhteisön kehittämisen menetelmänä

In house coach tuntee yrityksen tavoitteet ja strategian. Silloin puhutaan samaa kieltä valmennettavien kanssa ja ymmärretään mihin ollaan menossa. Ratkaisukeskeinen valmennus lisää toimeenpanokykyä ja edistää työhyvinvointia.

Yksiköstä vastaava Jouko on saanut uuden vastuualueen ja jokin tehtävä tuntuu vaikealta aloittaa. Jouko varaa valmentajan kanssa tunnin valmennusajan kolmelle viikolle. Valmennuksen aikana Jouko sanoittaa uudelleen tavoitteensa, osaa pilkkoa tekemisen toimintasuunnitelmaksi, oivaltaa mistä saa ideoita ja neuvoja ja on aikatauluttanut tekemisensä kalenteriin. Valmennuksessa käsiteltiin myös se, miten paljon epäonnistuminen uudessa tehtävässä pelottaa. Se taisi olla perimmäinen syy siihen, että homma ei lähtenyt liikkeelle.

Asiakaspalvelusta vastaavaa Maijua on jäänyt vaivaamaan erään asiakkaan käyttäytyminen ja tapa antaa palautetta. Maijua ärsyttää ja ahdistaa kohdata tätä henkilöä ja se on alkanut vaivata tällä viikolla. Maiju huomaa että coachille on tunnin aika juuri vapaana ja hän sopii esimiehensä kanssa että saa tuuraajan siksi aikaa. Valmennuksessa käsiteltiin Maijun tunteita, omien rajojen asettamista ja keinoja miten selvitä paremmin hankalasta asiakkaasta. Maiju oppi myös päästämään irti vanhoista tapahtumista, mikä auttaa osaltaan asennoitumaan jatkossa jämäkämmin hankalissa tilanteissa. Maijusta tuntuu että tämä oli hyvä juttu, että asia käsiteltiin saman tien eikä sitä tarvinnut jäädä viikkokausiksi murehtimaan yksin ja pyörittelemään työkavereiden kanssa.

Liisa on edennyt juuri uuteen tehtävään kollegoidensa joukosta yritysjärjestelyiden jälkeen. Uusi tehtävä tarkoittaa uusia päivärutiineja ja Liisa huomaakin että on vaikea päästä uuteen tekemiseen kiinni. Myös kollegat näyttävät olevan hämmentyneitä uudessa tilanteessa. Liisa varaa coachilta pari tuntia joka toinen viikko muutamalle kuukaudelle eteenpäin. Valmennuksessa käsitellään päivittäisiä haasteita, kirkastetaan tavoitetta ja tarkistetaan päiväohjelman sisältöjä tavoitteisiin nähden. Myös vuorovaikutusta tiimin kanssa pohditaan – mikä on Liisan tapa johtaa. Asiat kulkevat oikeaan suuntaan ja aikaa säästyy turhalta vatvomiselta.

In house coach – yksinkertaistettu laskelma kustannussäästöistä

Laskelmassa ei ole huomioitu tehottoman työajan vaikutuksia liikevaihtoon.

Lähtöoletus – Tunnin coachaus vie asiaa eteenpäin ja sen vaihtoehtona on asian pyörittely yksin ja kollegoiden kanssa 3+2 tuntia.

Oma ja kollegoiden kanssa käytetty työaika yhteensä 5 tuntia, jolle hintaa kertyy yhteensä 250 euroa (palkkakustannus keskimäärin 50 euroa /tunti). Jos henkilöitä on 6, kustannus on viikossa 1500 euroa (coachin kanssa käytetyn ajan vertailukustannus 300 euroa, kun coach on kerran viikossa paikalla kuusi tuntia).

Käytetyn työajan kustannusten säästö viikossa 1200 euroa – neljässä viikossa 4800 euroa.

Neljän viikon in house coach kustannus yritykselle on Turussa 2400 euroa (4 x 6 tuntia, alv lisätään hintaan).

Edelleen säästöä jäisi esimerkkilaskelman mukaan neljän viikon palkkakustannuksista 2400 euroa. Tässä laskelmassa ei siis huomioitu tulonmenetyksiä. Paljon muutakin oletettiin. Pääsit kuitenkin varmasti kärryille siitä, mitä paikallaan polkeminen ratkaisemattomien asioiden kanssa voi maksaa.

Lukeeko yrityksenne strategiassa ja arvoissa henkilöstö voimavaroina?
Anna sen näkyä ja ota yhteyttä jo tänään.

Jos et vielä rohkene ottaa yhteyttä ja coaching on käsitteenä vieras, lue tästä linkistä lisää mitä coaching on.